0
Shop boxes

Inspiration til jule- og værtindegaver med en holdning

Vidste du at vores økologiske treat boxe også fås som gaveboxe uden abonnement? Perfekt at lægge under træet - eller som værtindegave til julefrokosten.

Se alle gaveboxe


Opskrift: Julesmåkager

Foto/opskrift: Sofie G. Nielsen.
Disse nemme småkager smager himmelsk og så er de både veganske og glutenfri, så de fleste kan være med. Du får ca 40-50 småkager og skal beregne ca 1,5 time alt i alt.

Det skal du bruge
Kagedej:
160 g koldt (evt vegansk) smør i tern.
250 g glutenfri mel (f.eks 125 g. rismel og 125 g. havremel)
100 g flormelis
1 tsk havsalt
1 tsk vaniljepulver
1 tsk kanel
40 g hakkede mandler
Pynt: 200 g (evt vegansk) chokolade og 20 g finthakkede mandler.
Sådan gør du
Kom alle ingredienser til kagedej i en skål og ælt godt. Vær tålmodig, det skal nok samle sig.
Rul til en pølse der måler 16 cm i længden og 4 cm i diameter. Rul ind i film og kom på frys i 30 min.
Forvarm ovnen på 200° almindelig ovnvarme. Skær rullen ud i 0,5 cm tynde kager og placer på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag midt i ovnen ved 200° i ca. 8-10 min. Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle på en rist.
Pynt: Smelt chokoladen over et vandbad. Dyp de afkølede kager i chokoladen, men stop halvvejs, så kun den halve kage bliver dækket. Drys med finthakkede mandler på chokoladen, og lad chokoladen tørre.


Opskrift: Chokoladeovertrukne popkorn

Foto/opskrift: Sustain Daily.
Den perfekte snack! Netop den salte smag gør popkornene til en skøn partner til chokolade. Når du kombinerer de to får du en uimodståelig snack, der passer perfekt til en film på sofaen eller måske en spilaften med dine venner.

Det skal du bruge
100 gram poppede popkorn eller hvad der svarer til 1 pose NOM popkorn
½ plade mørk, økologisk chokolade
Sådan gør du
Fordel popkornene på en tallerken – evt. med lidt bagepapir under for at undgå at spilde. Smelt nu chokoladen i et vandbad. Husk at røre jævnligt i chokoladen og vær opmærksom på, at den ikke brænder på. Når chokoladen er jævn og flydende fordeles den over popkornene. Så simpelt er det.
Nyd popkornene imens chokoladen stadig er lun eller lad chokoladen størkne inden du serverer dem som en lækker snack til dig selv eller for dine gæster!

Se med når vi åbner adventsboxe sammen gennem hele december

Adventsboxe med holdning

Alle produkter i vores adventsboxe er økologiske og nøje udvalgt så du kan nyde dem med god samvittighed. Sammensætningen af vores boxe er ikke tilfældig. Vi ønsker at inspirere til mere ansvarligt forbrug og vi har udvalgt produkter, hvor smag, kvalitet og etik er stærkt forenet.

Hos BETTERBOX drømmer vi om, at det er de etiske producenter der får lov at sætte dagsordenen i fødevarebranchen og for vores madkultur fremadrettet - med omtanke for vores sundhed og planet.

Glædelig 1. advent

Så fik vi åbnet den første adventsbox og løftet sløret for hvad vi forkæler jer alle med. I den første box finder du bl.a. fineste chokolade fra Goodio, superfoodpulver fra One Earth, en rå chokoladebar fra Nucao (der også planter et træ). Vi har nøje udvalgt de lækreste økologiske treats som du kan nyde med god samvittighed.

Tip: Vi synes selv det er en glimrende ide at genanvende kassen og silkepapir til julegaver og så kan du jo klippe gavemærker eller julepynt ud af vores fine emballage.

2. advent & Jolly kindness

Glædelig 2. advent. I denne box forkæler vi bl.a. med en uimodståelige chokoladenyhed fra Raw Halo. Bag Raw Halo står to passionerede ildsjæle med en ambition om at blive verdens mest elskede luksus raw chokolade brand. Vi synes de er tæt på målet. Hvad synes du?
Nyd de økologiske og fairtrade nødder fra Pakka som sund snack eller som et delikat pift til julesalaten.
Slap af i juleræset med Moya Bancha der er en populær økologisk grøn hverdags-te i Japan.
Tag forskud på julelækkerierne og nyd disse delikate økologiske hindbær og blåbær dyppet i chokolade fra Renée Voltaire, der er svenskernes svar på Claus Meyer.

Glædelig 3. søndag i advent

Julen nærmer sig og dagens adventsbox vil helt sikkert bidrage til den gode julestemning. Du finder bl.a. Cashew Caramello fra Almighty Foods der er uimodståelig gourmet nøddesmør lavet på rå cashewnødder og kokos stenmalet til en silkeblød spread.
Fineste GOODIO chokolade produceret efter bæredygtige principper. Denne UBUNTU variant med smag af afrikansk kaffe er en eksklusiv chokolade, og også del af et NGO støtteprogram for kvinder og børn i Kenya.
Vi er forelskede i Equiori og deres incabær dyppet i premium chokolade fra Columbia. Equiori støtter de små lokale bønder i Columbia.

Vidste du at vi danskere årligt bruger 825 tons gavepapir til at pakke gaver ind – og smider det hele ud igen bagefter. Hvorfor egentlig?

Mere jul og mindre spild

Julen er ofte forbundet med overforbrug og spild. Men der er mange små ting du kan ændre for at gå i retning af en mere bæredygtig jul.

Du kan f.eks genanvende aviser og magasiner til kreativ gaveindpakning eller skrive oplevelsesgaver eller genbrug på ønskelisten.

©BetterBox 2020